10 دلیل اصلی که منجر به شکست کسب و کار شما خواهد شد
در این مقاله درباره 10 دلیل حیاتی که باعث شکست استارت آپها و کسب و کارها میشود صحبت خواهیم کرد شاید کسب و کار شما هم در آستانه شکست باشد پس پیشنهاد می کنم با دقت بخوانید
در این روزها هستیم که خیلی از کسب و کارها توسط افراد مختلف در زمینههای گوناگون، آغاز میشود. و بسیاری از این ها با وجود آن که بسیار منحصر به فرد و جالب هستند، بعد از مدت کوتاهی با شکست مواجه خواهند شد. اما چرا؟
دلایلی که باعث شکست استارت آپ شما خواهد شد
برای آن که استارت آپ و ایده شما بتواند به نتیجه برسد، شما باید بتوانید تمامی جنبههای کاری از نیاز مشتریان، تبلیغات و بازاریابی، قیمت و هزینه پیشنهادی، تیم کاری و غیره را در نظر بگیرید. مهمترین دلایلی که باعث میشود ایده و کار آفرینی شما با شکست مواجه شود شامل موارد زیر است:

1- تبلیغات اثر گذار و بازاریابی مدرن ندارید
از دیگر عوامل بسیار مهمی که میتواند منجر به شکست کسب و کارها و استارت آپ شود، نداشتن تبلیغات و بازاریابی مناسب، حرفهای و اصولی است. حتما دقت کنید که به همان اندازه که کیفیت محصول و خدمات شما مهم است، نحوه بازاریابی و ارائه آن به مشتری نیز خیلی مهم تر است. و اگر شما تبلیغات و بازاریابی نداشته باشید حتی اگر هم بهترین محصول و خدمات را داشته باشید محکوم به شکست هستید
2- مدل یا بوم کسب و کار دقیقی ندارید
هر ایدهای که بخواهد منجر به یک کارافرینی و استارت آپ موفق شود، نیاز به یک مدل کسب و کار دقیق و اصولی دارد. در این مدل شما باید برای یک دوره زمانی مشخص کوتاه مدت، میان مدت و طولانی مدت برنامهریزی داشته باشید. در این برنامهریزی باید مسائل مالی، مشتریان و نیازهای بازار، منابع درآمدی، توسعه کاری، شکستها و چالشهای احتمالی و غیره را در نظر گرفته و یک مدل کسب و کار دقیق داشته باشید. و برای پیاده سازی یک بوم کسب و کار شما حتما باید آموزش های لازم را ببینید
3- یک تیم مشتاق ، متعهد و متخصص ندارید
طبق آمار، دلیل شکست 23 درصد استارت آپها و کسب و کارها ، نداشتن یک تیم متخصص و متعهد است. به این نکته توجه داشته باشید که شما از آغاز کار با چالشها و مشکلات پیش بینی نشده و پیش بینی شده بسیاری مواجه خواهید شد که برای موفقیت در آنها باید دارای یک تیم با افراد حرفهای در زمینههای مختلف باشید. حتی اگر تیم تان متخصص باشند ولی متهعد نباشد شما محکوم به شکست خواهید شد
4- به اندازه کافی به کیفیت خدمات و محصولات خود توجه نمیکنید
از دیگر دلایل شکست استارت آپها، ارائه یک محصول و یا خدمات بیکیفیت است. بازار امروز یک بازار به شدید رقابتی است. و کیفیت جز لاینفک کسب و کار شما باید باشد کوچکترین بیتوجهی به ویژگیهای یک محصول و خدمات باعث ایجاد نارضایتی در افراد شده و در زمان کوتاهی منجر به عدم موفقیت استارت آپ و کسب و کار شما خواهد شد.
5- اطلاعات کافی از بازار و نیازهای مشتریان خود ندارید
بسیاری از افراد در آغاز یک کسب و کار به دنبال رفع نیازهای خود هستند تا نیازهای جامعه. همین مساله بدون شک منجر به شکست کسب و کار شما خواهد شد. اگر شما یک تیم خبره داشته باشید، سرمایه گذاران گردن کلفت داشته باشید، از فناوریهای پیشرفته استفاده کرده باشید و حتی محصولتتان کیفیت کافی داشته باشد اما هیچ نیازی را در مشتری رفع نکند، محکوم به شکست خواهد شد.
6- به شکل مناسبی قیمت گذاری نمیکنید
شاید شما دوست دارید برای خدمات و محصولات خود قیمتی را در نظر بگیرید که برای شما سود مناسبی داشته باشد. ولی قیمتی برای محصول و خدمات خود ارائه می دهید که قابل قبول و مناسب نیست طبق نظرسنجیهای انجام شده انتخاب یک قیمت مناسب تا حدود 18 درصد میتواند منجر به شکست استارت آپ شما شود.
7- اشتیاق و پشتکار سوزان ندارید
اگر پای صحبت کارآفرینان موفق بنشینید، از همه آنها خواهید شنید که بارها با شکست مواجه شدهاند، بارها مورد تمسخر قرار گرفتهاند و مدام از اطرافیان خود شنیدهاند که ایده آنها شدنی نیست! اگر شما دوست دارید یک کارآفرین موفق شوید، باید تمامی حرفهای منفی که از اطرافیانتان خواهید شنید را نادیده بگیرید.
باید بدانید که ممکن است بارها با شکست مواجه شوید، تجربه کسب کنید و با قدرت بیشتری بلند شوید. از دست دادن اشتیاق و پشتکار سوزان باعث شکست استارت آپها و ایدههای ناب بسیاری شده است که تنها چند گام با موفقیت فاصله داشتهاند.
8- رابطه دلی و خوبی در تیم تان نیست
هر کسی در تیم باید بتوانید روحیه همکاری و همدلی را در میان اعضای تیم خود تقویت کنید تا آنها نیز همانند خودتان برای موفقیت کسب و کار، با جان و دل کار کنند. ولی شکست خیلی از کسب و کارها بخاطر عدم رابطه های دلی و سازنده است
9- عدم توجه به بازخورد مشتریان
یکی دیگر از دلایل مهم عدم موفقیت استارت آپها، عدم توجه به بازخورد مشتریان است. این کسب و کارهای شکست خورده، هیچ کانال و راهی برای ارتباط با مشتریان خود ندارند تا با آنها ارتباط مستقیم داشته باشند. در این موارد شما نمیتوانید با نقاط ضعف و قوت خود از دید مشتریان اشنا شوید و درنتیجه در زمان طولانی درجا خواهید زد!
10-تمرکز کافی روی کارتان ندارید
یکی از اصول موفقیت در هر کاری تمرکز دقیق بر کار است. متاسفانه بسیاری از افراد هنگام آغاز یک کسب و کار چنان خودشان را سرگرم مسائل حاشیهای میکنند، که زمان و انرژی کافی برای تمرکز بر اصل موضوع را از دست خواهند داد. برای آن که کسب و کار شما با شکست مواجه نشود، سعی کنید به جای تمرکز بر مسائل حاشیهای، به اندازه کافی روی کارتان تمرکز کنید.