تندگویی ؛ قدرتمندترین تمرین هوش کلامی
برای همه ما پیش آمده که در یک بحث یا گفتگویی که کاملاً حق با ما بوده ، نتوانستهایم جواب خوب و متقاعدکننده ای به طرف مقابل بدهیم ولی ساعتی پس از اتمام بحث به یکباره حرف جدیدی یادمان آمده است که میتوانست نتیجه آن بحث یا مذاکره را عوض کنیم .
اگر شما هم مثل من این تجربه قهوه تلخی را گذرانده اید، شاید به دنبال راهی برای حل این مسئله باشید. یک خبر خوب برایتان دارم. میخواهم شما را با تمرینی آشنا کنم که معجزه میکند.
تمرین تندگویی چیست؟
بهجرئت میتوانم بگویم این تمرین مهمترین تمرین در افزایش هوش وذکاوت کلامی است؛ اما قبل از اینکه به توضیح آن بپردازم، اجازه دهید با یک مثال دلیل آن را شرح دهم:
تصور کنید مدیریت یک شرکت را بر عهده دارید. در شرکت شما یک اتاق بایگانی بزرگ وجود دارد که هیچگاه کسی به آن رسیدگی نکرده است و بهشدت بههمریخته، شلوغ و بینظم است. هر بار که شما به پروندهای نیاز دارید، باید وقت زیادی را صرف کنید تا آن پرونده را در اتاق بایگانی پیدا کنید.
این وضعیت شما را خسته و کلافه میکند و باعث میشود تصمیم بگیرید فردی را جهت سروسامان دادن به اتاق بایگانی استخدام کنید.
در اوایل کار هرگاه شما پروندهای را طلب میکنید، مسئول بایگانی باید مدتها بگردد و پرونده را پیدا کند؛ اما وقتی این کار را طی روزهای متمادی بارها و بارها انجام دهد، به اوضاع مسلط میشود؛ هر پرونده را نامگذاری میکند؛ دستهبندی میکند؛ داخل قفسههای مجزا قرار میدهد؛ برای هر دسته رنگ خاصی در نظر میگیرد و … .
درنتیجه بعد از مدت کوتاهی بهمحض اینکه شما از او پروندهای را طلب میکنید، بدون هیچگونه اتلاف وقت و با نهایت سرعت پرونده را به دست شما میرساند.
یک خبرخوب از عملکرد مغزما :
مثال بالا شباهت زیادی به نحوه عملکرد مغز ما دارد. ما طی سالیان طولانی که از عمرمان میگذرد کلمات، لغات، اصطلاحات، اطلاعات، عبارات و نکات زیادی را وارد مغزمان میکنیم.
در اینجامیخواهم از تحقیقاتی بگویم که نشان میدهد هر انسان بالغ بین ۱۸ هزار تا ۲۵ هزار لغت در ذهن خود دارد اما در ایدهآلترین وبهترین حالت تنها ۴۵۰ لغت را استفاده میکند.
فواید تمرین تندگویی :
تمرین تند گویی باعث میشود اطلاعات مغز ما را مانند آن اتاق بایگانی منظم و مرتب گردد. بهعبارتدیگر به کمک این تمرین لغات، عبارات، اصطلاحات و اطلاعات موجود در مغز ما همانند آن اتاق بایگانی دستهبندی کرده و آماده قرار میدهد تا هر زمانی که به آنها نیاز داریم، دسترسی آسانتر و سریعتری داشته باشم.
نکته : برای تندگویی دقیقاً باید چه کار کنیم؟!
در این تمرین لازم است بهصورت تصادفی و در لحظه یک کلمه را انتخاب کرده و با سرعت بالا و بدون مکث یک تا سه دقیقه درباره آن کلمه و مسائل مربوط به آن حرف بزنیم.
توجه :
اصلاً مهم نیست که جملات ما معنا و مفهوم خاصی داشته باشند یا نه. مهم نیست جملهبندی ما ادبی باشد یا نه. تنها لازم است این لغت در صحبتهایمان مدام تکرار شود.
در روزهای ابتدایی که این تمرین را شروع میکنیم، ممکن است نتوانیم ۳ دقیقه درباره یک موضوع با سرعت بالا و بدون مکث حرف بزنیم. این موضوع کاملاً طبیعی است و جای هیچ نگرانی نیست. اگر حرفهایمان تمام شد و هیچچیز جدیدی برای بیان کردن به ذهنمان خطور نمیکند، میتوانیم همان حرفها را مجدد از ابتدا تکرار کنیم.
نکته مهم :در انجام این تمرین این است که بدون مکث ۳دقیقه با سرعت بالا صحبت کنیم. پس هر طور شده در این ۳ دقیقه نباید سکوت کرد.
برای اینکه تمرین تندگویی را بهتر درک کنید، در غالب فایل صوتی انرااشروع کنیم و آن را گوش دهیدو سپس تمرین و تکرارو………..
شیوه اجرای تمرین :
تمرین تندگویی را به همان شیوهای که بیان شد به مدت 30روز انجام دهید.
برای نتیجهگیری بهتر، این تمرین را یکبار صبح و یکبار عصر انجام دهید.
ناصردرودی
مدرس فن بیان